Kontext

Pavillon Lightmotive se nachází v Benátkách v areálu Benátské univerzity Iuav. Misto je malý vnitřní dvůr, kde jsou vedle zdi budovy univerzity a malá zahrada. Pavilon je skrytý před masovými proudy, je v uzavřeném prostoru. 


Lightmotive je kontrkontextualní barák. Celý ten prostor použivá cihle nebo kamen jako základní material, oproti jenom sklu pavillonu. Ačkoli struktura skla je matná a připomíná něco drsného, je vidět, jak Lightmotive vyniká. Masiv, věk, teplota proti lehkosti a vzdušnosti. Také bych chtěl říci o barvě, která také zdůrazňuje budovu, studené sklo a vedle pastelové, teplé barvy Benátek.

Dříme ve hlavě, když mluvíme o přirodě a terénu vedle pavillonu, že jsme v Benátkách. Terén tady je uměle vytvořená rovina, krasně řiznutá kanály. Povrch je kamenivo. Lightmotive se nachází v té časti Benátek, kde je spousta malých zahrad. Vedle je poměrně velký sad Giardini Papadopoli. Co se tyká přirody, barák je mezi stromy, dokonce jeden roste uprostřed pavillonu. Týká se přírody nejpřímějším způsobem.






Jak jsem už psal, Lightmotive je v soukromém prostoru. Aby ho někdo uviděl, potřebujeme jít do tohoto mista přesně. To není pruchozí a pruhledné misto. Barák se netýká veřejných cest. Barák je skrýt v aralu univerzity.   

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Škola: první návrh

PechaKuchaLight

Koncept